L’IES Maioris és ara més a prop

Aquest és el resum que teniem pendent per donar-vos detall de la reunió del dia 13 de desembre.

A les 12h de dimarts 13 de desembre de 2016, a la Conselleria d’Educació, Cultura i  Universitat, ens va rebre el Director General de Planificació, Orientació i Centres, Antoni Morante, el responsable de Planificació, Jaume March i el Cap de Servei de Planificació, Jordi Escudero.
Per la part de la Plataforma, en Juan Ruíz, de l’apima del CEIP Urbanitzacions, Oriol Gómez i Mateu Marcús de l’amipa del CEIP Badies i, per part de l’Ajuntament de Llucmajor, Lucía Escribano, Miquel Serra i la regidora d’Educació, Maria Barceló.

Al final d’aquesta entrada teniu el document que vam presentar al mes d’octubre i que basa la necessitat de la construcció de l’IES de Maioris en dos aspectes:
1. la saturació de l’IES S’arenal
2. la necessitat de tenir estudis de Formació Professional a la nostra zona

Ens van matisar una sèrie de detalls a les dades d’aquest document amb respecte a la quantitat de grups que hi ha i als que es preveu que hi haurà a l’IES de S’arenal.
Els arguments de la Conselleria passen sempre per dir que l’IES de S’Arenal té capacitat per tenir més nins per aula dels que hi ha ara i que, per tant, la saturació arribarà més tard. De fet, la ràtio màxima acceptada és 33, quan ara n’hi ha uns 25. Aquest argument no ens és vàlid perquè creiem que cal apostar per millorar la qualitat en l’educació i no tenir encara més grups que impliquin una organització anual del centre encara més complexa.
De fet, l’històric de l’IES de S’Arenal demostra que va cap enrere: l’oferta formativa és menor que fa uns anys i les ràtios van augmentant.

La part referent al pla per tenir estudis de Formació Professional els va agradar i hem definit que avançarem de forma ràpida per obrir aquests estudis quan abans millor. La Direcció General de Planificació i Centres es posarà en contacte amb la Direcció General de Formació Professional i, juntament amb la direcció de l’IES S’Arenal han de coincidir en voler posar-lo en marxa i, així, ampliar l’oferta formativa de la zona de forma clara donant opció a aquells infants que no vulguin continuar els seus estudis per la part del Batxillerat.
Des de la Plataforma, ens hem oferit a ajudar en el que faci falta.

En referència a la construcció del nou IES, la seva proposta sempre passa pel 2019. 2019 és l’any en el que es comprometen a crear el projecte per construir-lo durant el 2020 i arrancar el curs 2021/2022. Els vam dir que això és anar molt i molt tard perquè les nostres dades diuen que el problema de saturació el tendrem abans. Ens van explicar que els seus projectes urgents estan previstos per aquest 2017 i 2018 i que fins el 2019 no podrien posar-se a fer feina per l’IES de Maioris.

Des de la Plataforma no volem que canvii la legislatura sense tenir un compromís ferm de construcció de l’IES. Per tant, no acceptàrem la seva proposta i vam lluitar per a què es comprometessin a avançar aquesta data. Davant això, van oferir diverses propostes:

– mirar d’accelerar feines al màxim per intentar arribar al 2020, tot que hi ha una dificultat clara de pressupost i temps.
– crear administrativament el centre. Això ens donaria la garantia que el centre existeix i el compromís de construcció seria ferm. De fet, podríem intentar guanyar un any de forma provisional en alguna infraestructura de la zona habilitada per a això mentre es construeix l’edifici final a Maioris.

Per tant, les següents passes són:

1. Inclusió al Pla d’infraestructures educatives 2019-2023
2. Creació administrativa del centre
3. Inclusió als pressupostos del 2019 per fer el projecte abans de les eleccions del mes de maig i executar-lo a l’octubre de 2020.

Aquí teniu la notícia penjada a la web de la Conselleria en la que s’informa en detall dels plans per al periode 16-23:

noticiacaib

Clicant a la imatge podreu accedir a l’informe que vam presentar a la Conselleria a la reunió del dia 4 d’octubre i en el que fem una proposta per la creació de l’IES de Maioris i la justificam amb la necessitat de tenir un IES a S’arenal més fort en Batxillerat i, sobre tot, FP.

imadocu
document justificació IES Maioris

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s